Cara klien kami ubah iklan dan lancarkan iklan baru untuk dapat sales 6 angka dalam masa 6 jam?

Dunia iklan ini, kejam.

Sebagai contoh, klien kami. Jual produk kecantikan.

Apa yang berlaku sebelum ini?

Selepas melihat data-data iklan beliau yang tengah ‘jahanam’, kami dapati:

1 – Ada iklan yang bagi -50% ROI (ya, negatif), tapi dia tak tutup kempen sebab sebelum ini iklan itu pernah bagi ROI tinggi.

(Ini isu biasa bila melibatkan tempoh matang kempen marketing)

2 – Staf marketing asyik buat kempen iklan yang sama. Terlalu selesa sampai malas untuk eksperimen benda baru.

3 – Spend terlalu besar, terlalu awal. Akibat terdesak sebab mahu capai KPI sales.

.

Jadi, apa yang kami buat untuk bantu?

Ini adalah apa yang kami kongsikan dalam Kelas Ads Marathon.

UBAT 1 – Bunuh iklan yang ROI negatif. Tutup terus. Kita hanya sayang pada kempen iklan yang positif ROI saja.

UBAT 2 – Eksperimen kempen marketing dengan menggunakan asas sama, tapi ‘kaedah penyampaian’ yang berbeza.

.

Let me give a specific example and workload.

10 minit pertama…

Tutup terus kempen iklan yang bagi ROI negatif.

1 jam seterusnya…

Guna 1 cerita customer yang memang ada cerita yang unik.

Dalam kes produk beliau, ada cerita customer yang dah repeat order 5 bulan berturut-turut.

2 jam yang seterusnya…

Masa untuk cipta iklan. Dengan 1 testimonial tadi, kami pecahkan kepada 3 jenis kempen iaitu:

  • Video slideshow (Bawah 2 minit).
  • Video customer itu sendiri. Tapi disokong dengan subtitle dan highlight kaw-kaw hasil yang dia dapat dan kenapa dia repeat order sampai 5 kali.
  • Iklan standard 1 gambar dan cerita perjalanan bulan 1 sampai bulan kelima customer pakai produk klien.

(Semua kempen iklan ini, hanya guna traffic saja – Link clicks)

.

Baki 2 jam 50 minit?

Siapkan visual iklan, ayat iklan dan launch kempen iklan secepat mungkin.

Kita berjaya lancarkan 3 jenis kempen seperti di atas, dengan 1 target audience yang sama, dan total adset lebih kurang 10.

Perbelanjaan awal untuk semua kempen di atas lebih kurang RM300 sehari. Dah jumpa winning campaign, baru start naikkan budget dan duplicate campaign.

.

Apa yang berlaku lepas 20 hari?

Pulangan sales 6 angka. Lagi 20% nak capai target sales bulan itu.

Apa pula magiknya di sini?

  • Eksperimen iklan guna formula Kelas Ads Marathon.
  • Video buat masa ini, adalah cara terbaik untuk test kempen marketing.
  • Jangan fikir video yang leceh dan mahal. Buat video pakai slideshow bawah 2 minit pun okay.
  • Benda paling penting, adalah cara kita buat video itu. Dalam kes ini, mereka gunakan 1 cerita customer yang betul-betul power.
  • CTA simple je. Contoh: Saya nak bantu anda jadi macam Aminah menerusi produk A, klik sini untuk mesej kami di Facebook.
  • Lancarkan pada 1 target audience dulu. Pasang pixel jika mahu.
  • Bila kempen iklan dah nampak ROI positive, baru buat eksperimen pada target audience berbeza-beza.
  • Hadkan perbelanjaan maksimum kerugian iklan pada RM200 sehari. Kalau spend RM200 sehari pun ROI teruk, tutup teruslah iklan itu.

.

Belajar sesuatu?

Silakan SHARE dan saya nak bagitau yang kelas Ads Marathon untuk bulan ini dah dibuka.

Klik sini dan contact team kami untuk claim diskaun RM200.

Atau call nombor ini: 017 649 1442

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *