Syazwan Ramlee

Cara cepat dan mudah siapkan headline copywriting?

Cara cepat dan mudah siapkan headline copywriting? Dalam copywriting, headline adalah benda pertama sekali yang prospek akan baca. Pernah tak anda baca copywriting/iklan, anda start baca dari bawah? Kalau pernah, tahniah anda adalah orang yang syarikat Apple cari sebab anda “Be Different” dari orang lain. Hehe . Berbalik kepada topik, fungsi utama Headline adalah untuk …

Cara cepat dan mudah siapkan headline copywriting? Read More »

Cara hasilkan headline iklan yang buat pelanggan lupakan hal lain untuk baca iklan sampai habis?

Headline ada 3 fungsi: 3F – Find, Filter, Force Find: Cari audience yang akan baca iklan kita FIlter: Cari audience yang betul untuk baca iklan kita. Force: Buat audience terpaksa baca iklan kita sampai habis. Dalam post kali ini, kami nak kongsikan 2 lagi headline yang anda boleh gunakan untuk buat pelanggan stop dan baca …

Cara hasilkan headline iklan yang buat pelanggan lupakan hal lain untuk baca iklan sampai habis? Read More »

Cara tiru high-end brand untuk hasilkan 2 jenis headline copywriting yang power untuk bisnes fesyen?

Fesyen adalah industri yang mencabar. Best tapi sangat mencabar. Pesaingan dalam industri fesyen boleh dikategorikan sebagai “Ultra-Level”. Faham kan? . Kita ambil contoh Designer Brands yang high-end.  Mereka ini susah untuk gulung tikar dalam masa terdekatn dan sentiasa berkembang. Malah, dijangkakan saiz industri fesyen akan cecah $1.4 trillion pada tahun 2021 – Market Research provider, …

Cara tiru high-end brand untuk hasilkan 2 jenis headline copywriting yang power untuk bisnes fesyen? Read More »

Bagaimana menulis headline yang mudah menjentik emosi pelanggan untuk baca iklan?

Rasa macam useless. Buat copywriting macam-macam cara pun sales masih sendu. Adakah hati yang tak bersih atau ada orang dengki? Eh, apa kami merepek? . Ini adalah situasi sebenar seorang marketer yang setiap hari hadapi cabaran untuk naikkan sales bisnes. Copywriting yang tak jadi lebih banyak daripada copywriting yang menjadi. Betul? Kami juga tak terkecuali. …

Bagaimana menulis headline yang mudah menjentik emosi pelanggan untuk baca iklan? Read More »

Scroll to Top